Работна среща в Гент

На 14 и 15 март 2019 г. експерти от Фондация „Институт за изследване на промяната“ участваха в работна среща по проект: „Въвличане на работодателите към подобряване на условията на труд и увеличаване броя на заети лица с увреждания“. Проектът е финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

Домакин беше DIVERGENT към Университета в Гент, Белгия. Организацията е с над 50 годишен опит в кариерното консултиране, работата по програми за интеграция и реинтеграция на хора с увреждания, обучения за специалисти човешки ресурси. В срещата участваха още и колеги от полската фирма „Dobre Kadry”, които предлагат специализирани услуги в областта на  проучването, консултирането и обученията по отношение на трудовия пазар и нуждите на всички участници в него. Организирани бяха срещи с работодатели, в които участваха както специлисти по подбор на персонала, така и наети хора с увреждния. В дискусия всяка от страните сподели процеса по подбор на персонал, адаптиране на работното място и бъдещата реализация на хората.

„Институт за изследване на промяната“ запозна партньорите със спецификите на българския пазар на труда и трудностите и предизвикателствата пред хората с увреждания. Беше представена също така законовата и институционална рамка, предоставяната социална подкрепа на различните целеви групи и политиките за насърчаване и интеграция към пазара на труда. Обмененият опит предстои да бъде анализиран и имплементиран.

Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com